Wiem, że za kierownicami tirów czasami siadają idioci
Czasem to za kierownicą TIR'ów siedzą normalni ludzie. Przeważnie są to "janki" po różnych zawodówkach bez najmniejszej odrobiny wyobraźni.
Ktoś tam pisał wyżej, jak to fajnie rozbujać na prostej drodze (po horyzont) tirka i sobie lecieć - a pomyślał jakby mu coś wyjechało z lasu ?? Nie no po co - przecież ma pierwszeństwo ......
Posiadam w swojej Octavce radyjko Nexus MFD2 oraz MAXI-DOT-a. Jako telefonu używam N95 8GB.
Niestety nie mogę przeżucic listy kontaktów z telefonu.
Moduł telefonu w czeszce to 5P0 862 335B.
Po wizycie w Emidzie w Rudzie Śląskiej gość twierdził, że mogę mieć za nowy telefon. Próbowałem także kontakry przeżucić z N6310i. Także nie ma takiej możliwości.
W czym istnieje problem?
Jaki moduł musiałbym posiadać by była możliwość skopiowania listy kontaktów oraz podobno wyświetlanie SMS-ów na ekranie MAXI-DOT-a?
gradek, w MFD2 smsy nie będą wyświetlane
musialbys mieć RNSa żeby była taka mozliwość
z MFD2 słabo działają wszystkie Symbiany- w zalezności od aury w swoim aucie widzę kontakty z NE52 lub ich nie widzę-pomaga zmiana softu w telefonie na nowy(tak miałem w E51)
ale 6310i powinna hulać bez problemu jesli chodzi o książkę telefoniczną
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
piotrek_gdy jeśli mam połączony N6310i z zestawem w aucie przy wysyłaniu kontaktu rozłącza się.
Czy po zmianie sterownika telefonu wszystko dojdzie do ładu?
gradek, podejrzewam, że zmiana sterownika nic nie da
niestety to czasem tak działa
po podłączeniu powinien skopiować ci książkę do kompa-wyświetla podczas kopiowania ilość kontaktów które skopiował
jak masz podłaczoną 6310 to wchodzisz normalnie w książkę telefoniczną na MaxiDocie?
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
W N95 8GB mam najnowszą wersję oprogramowania, na stronie Nokii nic nowszego nie ma. Po naciśnięciu przycisku Telefon na Nexusie wyświetla się komunikat, że nie widzi telefonu. Z Nokii E51 także nie udaje się skopiować kontaktów.
O co chodzi z tym programem Car Contacts?
Niestety po angielsku nie za bardzo kumam.
Ściagnij Nokia 810 Contact Download Application for Nokia S60 3rd edition devices
- usuń wszystkie połączenia BT miedzy telefonem a samochodem
- wyłącz BT w telefonie
- odpal auto
- odpal program Contact Download Application w telefonie
- rób to co pisze na ekranie tj włączyć BT itp...
Po naciśnięciu przycisku Telefon na Nexusie wyświetla się komunikat, że nie widzi telefonu
gradek, i nigdy nie będzie widziało bo nie o to chodzi
to jest menu dedykowane dla słuchawki samochodowej(takiej na kabelku) której w samochodzie nie masz
przeczytaj instrukcję od MFD2(albo daj maila na pw to ci wyślę skany)- książkę wyświetla na MaxiDocie w menu telefon
wejdź w MaxiDota i podłacz telefon-zobaczysz, że pojawia się dodatkowa pozycja-telefon-tam masz książkę
na ekranie MFD2 nie będzie wyświetlać książki telefonicznej(tak jak w RNSie) - mam wrażenie że o to ci chodziło
piotrek_gdy in strukcję do MFD2 mam. Nic tam nie znalazłem. Po zalogowaniu telefonu pojawia się w menu MaxiDota telefon, ale jak wchodzę głębiej to nie ma ani książki, ani też innych informacji o połączeniach odebranych, nieodebranych etc.
gradek, jaki tel?
przetrenujmy z 6310i
usuń z telefonu powiązanie z UVH Skoda
zrestartuj telefon i ponownie podłącz połaczenie bth wpisując kod otwarcia
dokonaj autoryzacji
odczekaj-powinno wyświetlić na MaxiDocie, że kopiuje książkę
wejdź w menu i sprawdz
Niestety piotrek_gdy nic nie dało usunięcie połączenia i restartu 6310i.
Próbowałem także aplikacji, o której pisze Mr0czny. Po uruchomieniu aplikacji w telefonie cały czas przewija się pasek i napis "Przetwarzanie".
[ Dodano: Pią 09 Lip, 10 21:08 ]
Napiszę co zaobserwowałem. Po aktualizacji softu w Nokii E51 do wersji 400.34.011 z dnia 26-05-2009 następuje automatyczne kopiowanie książki adresowej wraz z wszelkimi połączeniami. Niestety do N95 8GB nowszego softu nie ma i książki adresowej nie wysyła. Chyba nie jest problemem, że książka w telefonie zawiera ponad 50 wpisów?
Mam podobny problem z Sony Ericsson Xperia X10 mini pro. Po uruchomieniu funkcji aktualizacji książki telefonicznej jakby zawiesza się, dokładnie pokazuje że zero zaktualizowanych i tak sobie trwa. przy jednej z prób wyświetlił również "problemy z aktualizacją".
Z poprzednim telefonem, Nokią E51 wszystko działało bez problemu.
Może trzeba jakoś najpierw "wyczyścić" książkę wgraną z Nokii i dopiero wgrywać tą z SE?
Zbig, może winy jest Andek? Jaki tam masz? 1.6?
Bluetooth to sałaba strona Androida w starszych wersjach, ja testowałem 2.1 z GSMII i książkę ładnie zgrało.
kross12, jest 2.1 update1, to chyba najnowszy jaki jest dostępny.
Po podłączeniu w górnym pasku ekranu telefonu pokazuje się komunikat "żądanie udostępnienia spisu telefonów" po czym po chwili na MaxiDot pojawia się informacja "not able to load phone directory"
gda33 poszukaj na forum , nie pamiętam w którym temacie , jest rozpiska telefonów oraz jakie muszą mieć oprogramowanie co by było gicio , osobiście muszę zmienić softa w LG bo połączenia o.k ale brak książki mam mfd2
ja mam C5-03 i na nim nie chodzi a własnie robiłem test z 6303 i tu ładuje ksiazke bez problemu, a co do tego tematu z oprogramowaniem jakbys znalazl link to poprosze bo nie moge znalesc
Komentarz